FITNESS VS. INTE FITNESS

Här har ni ett praktexemplar.

En sak jag har funderat på länge: vad är det för skillnad att lägga ut lättklädda bilder på sociala medier om man är såkallad "fitness" ett träningsfreak som är intresserad av allt som innebär träning och hälsa, eller om man är lättklädd och inte är ett dugg intresserad av något sånt?

I dagens samhälle är det tydligen mer okej att ta lättklädda bilder och lägga ut på sociala medier som tex Facebook, bloggar, Instagram osv så länge man tränar. Så länge man lägger till en kort text som är relaterad till träning tex: "Ett grymt benpass idag, dags att sova. Godnatt!" så står man i stringtrosor bakifrån och posar snyggt i spegeln. Men hade däremot någon som inte tränar lagt upp en exakt likadan bild och skrivit "Dags att sova, godnatt!" så hade det varit tabu. Personen i fråga hade förmodligen också fått kommentarer som "klä på dig slampa, orre, hora osv" också. För att lägga upp bilder naket är inte okej så länge du inte gör squats, håller i en shaker eller hänger på gymmet.

Vem har bestämt att det ska vara på det här sättet? Är det inte precis samma sak egentligen? Jag förstår verkligen inte. För det första har man ingen rätt att yttra sig över huvud taget om en annan person på det sättet oavsett hur den ser ut, klär sig eller beter sig. Och för det andra så ska inte träning vara en hudvudsaklig faktor till varför vissa får sitta och ta skit medans andra slipper. Tycker det är patetiskt. Låt folk lägga ut vilka bilder de vill oavsett om de tränar eller inte. Man sätter sin egen gräns och bestämmer vad som är okej och inte är okej. Ingen ska bestämma det åt dig och döma dig för det. Punkt slut. Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar.

/ For translate in english use Google translate. xx

Gillar

Kommentarer

Jocke
,
Alla borde få göra som de vill. Däremot behöver ingen kommentera negativt, då kan man hellre gå därifrån. Men det LÖJLIGA är alla tjejer som lägger upp såna bilder i minimala string och sånt och sen samtidigt låtsas bli jätteförolämpade och kränkta om man bara kommenterar det minsta om att man tycker de är sexiga..."Jag klär fan inte av mig bara till g-string och lägger ut bilder på nätet för att en massa äckliga killar ska tycka jag är SEXIG?!?" Ehh...Okej. :O Och samma med alla tjejer som har djupa urringningar och sen blir skitförbannade om man faktiskt tittar.
sarahallgren
,
WORD.
Kajsa
,
Håller med, det ok så länge man kallar det för "formcheck"....
sarahj
,
Så bra skrivet! Man borde få lägga ut vad man vill utan att bli kallad för sådana idiotord. Bara för att det är fitness betyder det inte att det helt plötsligt e "acceptabelt". Andra borde också få lägga upp sådant. 
Therese,
Håller verkligen med dig, det borde vara upp till individen själv vad man vill lägga upp och inte! ingen har rätt att klanka ner på en oavsett anledningen till att man lägger upp de och oavsett om man har tränat eller inte.. samhället är bra skumt ibland. 
theresehansen.myshowroom.se
emeli,
Jag personligen skulle aldrig lägga upp en bild i stringtrosor bakifrån oavsett text under, då jag känner att man kan spara lite åt fantasin och sin respektive. Men om andra vill lägga upp såna bilder så fine, det påverkar ju inte direkt mig på något sätt. 
nattstad.se/emelipettersson
Diman Dilir,
Jag hada inte laddat upp lättklädda bilder men hade inte alls brytt mig om någon annan gjort det!  Sen förstår jag inte heller varför man kan gå runt i bikini men att det blir stor grej när man ser någon i underkläder? Är ju i princip samma sak haha
nouw.com/dimand
Mayra,
Amen. Äntligen påpekade någon det. 
mayranarvaez.blogg.se
Amanda
,
Man får väl göra som man vill men fattar egentligen inte grejen överhuvudtaget med att lägga ut lättklädda bilder på sig själv? För mig framstår sådana människor som egocentriska och utssendefixerade och kom INTE och säg att de gör det för att visa att de är stolta över sin kropp, Javisst kanske men därför vill de visa andra kvinnor att de ser bättre ut samtidigt som de fiskar komplingar från män. Är man på riktigt nöjd med sin kropp behöver man inte skylta med det. Och nej jag är inte avundsjuk på andras fitnesskroppar jag är själv vältränad och nöjd med min kropp men bryr mig inte om andra är det.
carronen
,
Så bra skrivet!!