FOTO OCH REDIGERING

Canon EOS 600D - detta är min första proffsiga kamera som levererar riktigt bra bilder. Dessvärre är jag en nybörjare som fortfarande kommer bäst överrens med Auto-knappen haha! Emellan åt testar jag Manuell och fixar och trixar lite med ISO men that's it. Egentligen borde jag bara gå en fotokurs så jag kan få ut så mycket som möjligt av den. Jag har ju alla förutsättningar för att lyckas - jag måste ju bara lära mig så jag slipper vara nybörjare livet ut!

Till denna kameran har jag även köpt två separata fasta objektiv. Canon EF 40mm och Canon EF 50mm som jag är supernöjd med, jag föredrar dock orginalobjektivet(?) som är 18-55mm vid matbilder (där man kan zooma ut och ta kort utan att behöva stå 20 meter ifrån bordet haha) men när jag tar outfitbilder är 50mm oslagbart, det blir så där fint blurrigt i bakgrunden och med fokus på mig. När jag sitter och skriver detta inser jag att det är dags att bli bättre på det där med outfitbilder och porträtt på mig själv. Det är ju faktiskt sånt som är kul att se i en blogg..
Och detta är mitt nya tillskott - Canon PowerShot SX710 HS. En enkel, liten och smidig variant som fungerar hur bra som helst för en rookie som mig! Det bästa av allt är ju faktiskt att man kan ta med sig den överallt oavsett om man bara har en handväska. Sen finns det ju faktiskt redigeringsappar som hjälper till genom att förbättra bilderna en hel del.

Det bästa med denna kameran är att den har inbyggd wi-fi som de flesta nya kameror på marknaden. Det innebär alltså att du kan få över dina bilder direkt till mobilen eller datorn med endast ett knapptryck, hur smidigt är inte det? Till min systemkamera har jag dock köpt till ett extra minneskort med inbyggt wi-fi som har precis samma funktion. Vet inte vad jag hade gjort utan det - förmodligen hade min uppdatering på alla sociala medier varit katastrofalt dålig!

Appar som jag använder mig av vid redigering av bilder: PS Express (en enklare variant av Photoshop) där jag beskär, ändrar skärpa, kontrast och ljusstyrka samt tar bort skavanker med blemish fix. Nu på senaste tiden har jag dock fått upp ögonen för en ny favorit som många redan använder - VSCO, där finns det massor av fina filter man kan lägga på sina bilder. Mina favoriter är F2, HB1 och A6 för tillfället! Båda apparna är gratis och finns att hämta på Appstore.

Bilder lånade från Google / For translate in english use Google translate. xx

Gillar

Kommentarer