"HUR HAR DU RÅD ATT RESA SÅ MYCKET?"

Rotterdam, december 2016.

Ja, det är en fråga som ständigt dyker upp titt som tätt det senaste året, så nu tänkte jag förklara det för er nyfikna (och tröga) människor: sen sommaren 2012 när jag tog studenten har jag jobbat heltid, måndag till fredag i 8 timmar om dagen - jag har varit alltifrån säljare till kredithandläggare, inkassohandläggare och nu mera jobbar jag som marknadsassistent. Vilket i sin tur innebär att jag får ut en lön varje månad, sen bloggar jag ju också och har en del samarbeten både här och på Instagram som gör att jag får in lite extra pengar ibland.

Och trots att jag är en jävel på att spendera pengar så är jag också väldigt duktig när det kommer till att spara varje månad. Att ha ett sparkapital är en viktig trygghet av många olika anledningar, men tack vare mitt sparkonto kan jag också unna mig och göra saker jag faktiskt vill göra.
Paris, juni 2015 (haha så jävla ful bild, större ansikte och leende än hela jordklotet).

Sen är det sjävklart en definitionsfråga - i min värld anser jag inte att jag reser jättemycket (det beror ju på vem man jämför med såklart). Men hade jag fått ihop det med både jobb, ledighet och ekonomi så hade jag förmodligen rest mer än vad jag gör idag. Att kunna unna sig är viktigt enligt mig! Sen om man i slutändan väljer att spendera sina pengar på mat, väskor, skitsaker eller skönhet är något man väljer själv. Det handlar om prioritering! Jag värdesätter resor framför mycket annat i livet då jag anser att jag får ut mest av det, därför ser jag också till att göra det så fort jag får chansen.
Dubai, november 2016.

En annan sak som är jävligt tragiskt är att man som svensk tjej inte kan åka på semester till Dubai utan att folk tar förgivet att man fått resan betald eller att man är någon sorts trofé för folket där borta. Jag blir så jävla trött på detta fördomsfulla snack! Kära trångsynta människor: jag har betalat för min flygbiljett själv och åker dit för att ha semester så ni behöver inte oroa er för varken mig eller min ekonomi!

Sen har jag ju min kära vän Alexandra som både bor och jobbar i Dubai (hon är flygvärdinna för Emirates om det är viktigt för er att veta), vilket gör att jag kan bo i hennes lägenhet och hänga med någon som både hittar och känner folk där. Jag fick nämligen en hel del otrevliga kommentarer från avundsjuka idioter när jag var där sist på flera av mina sociala medier.. Jag hoppas nu att jag ska slippa det i framtiden. Tack för mig! KRAM

/ For translate in english use Google translate. xx

Gillar

Kommentarer

Linnea,
Haha så grymt skrivet!
Linnea.moberg@hotmail.com
fannym
,
Åh TACK! <3 Så trött på alla med fördomar som inte tänker ett steg längre..
Alexandra
,
Omg folk är patetiska! Grymt skrivet ❤ Ska bli så kuuuul när du kommer
fannym
,
❤❤❤ jag längtar!!
Dario
,
Håller helt med dig, förra året skippade jag utgångarna och såg till att åka utomlands minst en gång i månaden, Det bästa jag har gjort! Kör med mottot att du kan alltid tjäna nya pengar men inte alltid få nya minnen! 😊
fannym
,
SÅ sant!! Tack för att du delar med dig 😊