JAG DEJTAR INTE

Nej, jag dejtar inte. That's it. Men jag kommer ihåg min första så kallade "dejt" med mitt ex. Det var 4 år sedan och vi hade enbart träffats onyktra på kärleksön Rhodos, ja ni förstår ju kontrasten med en riktig dejt här hemma. Han frågade alltså mig om vi skulle ta ett glas vin i stan för att han var på besök i Stockholm över helgen. Varav lilla jag på 18 år, aldrig varit på dejt får panik och lyckas få fram ett ja medans jag snubblar på orden. Ett jävla nervösvrak åkte in mot Medborgarplatsen där vi skulle mötas upp, lyckades hälla i mig en cider snabbt som fan innan bara för att bli av med de absolut värsta nerverna. Det var som att hela kvällen med honom den kvällen var en enda stor minneslucka, kommer inte ens ihåg vad vi prata om eller vad han hade på sig. Men på något sjukt sätt lyckades det ju ändå gå vägen  och i hela 3,5 år var det han och jag mot världen efter den kvällen. Det är väl egentligen den erfarenheten jag har av dejter om man ens kan kalla det för de.

Mina vänner och bekanta springer på dejter var och varannan dag, är lyckligast i världen och de ler med hela kroppen när det berättar om deras upplevelser. Även om det säkert är jättemysigt, fint, pirrigt och spännande med att dejta så är det faktiskt ingenting som intresserar mig för fem öre. Det är liksom som en öppen bok om hur den "perfekta dejten" ska vara och blir de inte exakt så som det står i boken är det tyvärr en dålig dejt och då går allt åt helvete ändå. Det där med att gå på en fancy tre rätters middag uppklädda på en fin restaurang för att lära känna varandra känns inte som min grej bara. Förstå mig rätt, jag går gärna ut och käkar middag, går på bio eller bowlar med killar när jag kan känna mig avslappnad och bekväm. Men det är just det där med första träffen med en från början så kallad random.

Men jag träffar gärna killar så länge det inte kallas dejt. Jag gillar mer spontan häng där inget är bestämt från början och oskrivna regler inte existerar, man bara är, lär känna varandra och allt bara faller naturligt. Sen är självklart alla olika. Men vem vet jag kanske ändrar mig med tiden. Jag kanske bara inte är riktigt där än. 

  • DAILY

Gillar

Kommentarer

elin
,
Hej Fanny! Jätte mysig och fin blogg! Har en fråga bara! Har exet flyttat ut nu? Isf hur var det att ha kvar honom efter uppbrottet? Pratar ni idag? Massa styrke kramar! Stay strong girl!