Q/A - IBIZA

"Åh vad kul, hur är Ibiza’s fester? funderar själv på att åka nästa sommar och undrar om det är värt det för det ska tydligen vara dyrt. Vore kul om du skrev ett inlägg om deras nattliv."

Jag har varit på Ibiza 2 år i rad nu och jag skulle kunna åka tillbaka dit igen helt klart, jag älskar verkligen Ibiza! Festerna där är en klass för sig och hur man vill tolka det väljer man själv. Nattklubbarna där är inte alls min grej dock, som ni säkert vet så är det väldigt mycket droger på den där ön och sånt gillar jag inte alls (sen gör självklart folk som de själva vill, men jag har min åsikt). jag har aldrig testat och kommer förmodligen aldrig göra det heller. Hur som helst inträde på klubbarna kostar mellan 50-70 euro dvs ca 500-700 kr för att bara komma in på själva stället. Vill du ha en vatten kostar de iprincip lika mycket som en drink (ca 200-250 kr) och sen är det obehagligt mycket folk och går inte att prata med varandra överhuvudtaget. Dessutom är det extremt sent, vid 02:00 tiden är det bra drag och de stänger vid 08 på morgonen. Vissa kör även efterfest till 14:00 (då hade vi hunnit äta frukost, lunch och legat i solen/skuggan ett par timmar) haha älskar kontrasten.
Jag gillar däremot Ushuaia - det är ett stort och fläääshigt Hotell med en pool i mitten av hela området och sen har vi scenen där några av världens största djs spelar varje dag. Där kostar det dock lika mycket att gå in men då får du ändå något för det - en upplevelse och konsert. Det här kalaset slutar klockan 00:00 varje dag. Sen har de en hel del beach clubs och liknande, sånt gillar jag också. Det är mer min grej med dagsfester om man säger så.
Lio är också en favorit, det är en lyxig restaurang som ligger i Ibizas hamn. Där kör de shower och underhållning medans folk äter middag/dricker drinkar i baren! Tillslut omvandlas allt till en nattklubb (städat och mer classy än vanligt). Det är verkligen ett måste om man är på Ibiza, riktigt häftigt och alla som uppträdde var så duktiga!

MEN jag måste bara poängtera att det finns så mycket mer än bara fest även om det är det som är "the main thing" på Ibiza. Det är fantastisk miljö, strander, restauranger osv. Hoppas du fick svar på din fråga! Kram

"Hallå där fina du! Är 2 tjejer på 20 år som ska åka till Ibiza i mitten av september. Vi ska bo i Cala Llonga och jag har några frågor. Såg att du också var där, bodde ni där eller var du bara i Cala Llonga på besök? Isåfall hur tog ni er in till Ibiza stad? Vi vill såklart festa när vi är där nere, men k��nner att vi inte vet alls vart vi ska ta vägen. kan man köpa biljetter till klubbarna där nere eller måste man köpa det innan man åker? och vet du några bra poolpartyn eller dagspartyn? Hoppas du kan svara på några av frågorna iallafall, tack på förhand! Ha det så bra"

Hej på dig! Låter fantastiskt, jag har själv bott i Cala Llonga i två år i rad och stormtrivs, så himla fint där! Vi åkte alltid taxi när vi åkte in till stan på kvällarna och det kostade mellan 25-30 euro för en enkelväg, så det blir en del om man åker fram och tillbaka varje dag. Och vad det gäller biljetter kan ni absolut köpa dom där nere, på gatorna har de sånna "stånd" med säljare där man kan köpa biljetter till alla nattklubbar, beachclubs och även till Ushuaia. Passa er för att köpa av folk som bara går runt på gatan (de kan vara falska). Du kan även betala i dörren på de flesta ställena, däremot kan de bli dyrare då.
Jag skulle rekommendera beach clubs som Blue Marlin, Destino och Ocean Club som jag hört mycket bra om. Jag var på nattklubbar som Privilege, Amnesia, Space och sen är väl Pacha det som är bäst. Sen tycker jag absolut ni ska försöka ta er in på Lio för en drink eller middag. Och något ni inte får missa är Ushuaia, dock vet jag inte hur schemat ser ut i september, men allt sånt kan ni självklart kolla upp innan. Hoppas ni får en härlig resa, jag hade mer än gärna åkt tillbaka! Kram

/ For translate in english use Google translate. xx

Gillar

Kommentarer