VART FINNS TRYGGHETEN?

Bild lånad från Taxi 020.

För exakt en vecka sen bokade jag en taxi via Taxi 020 appen som jag alltid gör när jag varit ute och ska hem ensam. Jag blev uppringd, hoppa in i bilen, avsläppt utanför min lägenhet och jag betalade med kort precis som jag alltid har gjort. Men det som skiljde sig den gången från med tidigare tillfällen är att jag fick ett sms från ett nummer jag inte hade strax efter jag kommit innanför dörren. "Fanny, har du åkt hem? Vill du att jag ska komma hem till dig och mysa om du är ensam?" och det slutade tyvärr inte där heller, utan sms efter sms ramlade in även dagen därpå och samtal sent in på natten från dolt nummer. Svarade jag inte hade jag 8 sms där det bara stod mitt namn.

Jag har alltså blivit trakasserad av taxichauffören som skjusade hem mig. De har fått mina privatuppgifter som deras kund i förtroende som sen en av deras anställda använder privat på dessutom helt fel sätt. Det är inte acceptabelt. Även om tjejen på kundtjänsten var väldigt trevlig och förklarade att de kommer att kalla in chauffören som körde mig den natten för ett samtal omgående, så känns det inte som att de tagit det på största allvar. Ingen som helst återkoppling eller samtal från de efter att jag skickat iväg hela sms konverstionen och fått bekräftat att det var han. (Jag hade kvitto på bilnummer, regnummer både för betalningen och bokniningen därför blev det hela enklare också).

Ska jag nu behöva känna obehag och rädsla varje gång jag ska in eller ut från min egna lägenhet? Han har mitt namn, mitt telefonnummer och min adress. Det är inte meningen att jag ska gå runt med en klump i magen bara för att jag ville åka hem tryggt för en vecka sen men hamnade i fel bil. Vart finns tryggheten? Hur tar man sig hem som ensam tjej i dagens samhälle? Detta är sjukt rent ut sagt. Jag hoppas ni alla där ute är försiktiga och rädda om er. Man kan inte lita på någon.

  • DAILY

Gillar

Kommentarer

Isabelle Westman
,
Fanny!! Börja åk med Uber. Det är typ det bästa som har hänt mig och man betygsätter chaufförerna (även du blir betygsatt) så om chaufförerna får dåligt betyg så får de inte jobba kvar. Är du en dålig kund kan chaufförerna välja att inte ta dina körningar. Det är värt för dig att testa iaf!! Smsa mig så får du en rabattkod!
fanny
,
"går inte att lita på någon" Där brast det. Lite mkt dramaqueen är du. Dina botox läppar drar åt sig dräggen, så enkelt är det.
Linnéa
,
Hänt exakt samma med mig när jag åkt 020 😟 åker bara taxi Sthlm nu!
fiona
,
Alltså va, du som skrev kommentaren med botox läppar hur tänker du? Spelar absolut ingen roll hur man ser ut (klär sig på ett visst sätt, eller om man skulle haft en skönhetsoperation osv ) en taxi chaufför ska respektera privata kunduppgifter och INTE utnyttja dem på något vis. Isf har han/hon ett jobb som inte är rätt!